СБУ переносить війну якомога ближче до Кремля - Малюк

СБУ переносить війну якомога ближче до Кремля - Малюк

Укрінформ
СБУ посилює роботу в тилу ворога, щоб перенести війну якомога ближче до Кремля.

Серед пріоритетних цілей – військові кораблі рф, військові бази, логістичні коридори поставок зброї тощо.

Про це розповів голова СБУ Василь Малюк міжнародному виданню Politico, передає Укрінформ.

«СБУ завдає цілеспрямовані точкові удари. Ми жалимо ворога голкою прямо в серце. Кожна наша спецоперація переслідує конкретну ціль і дає свій результат. Усе це в комплексі ускладнює можливості рф для ведення війни в Україні і наближає нашу Перемогу», – зазначив Малюк.

За його словами, вже зараз спецслужба працює над тим, щоб відтіснити Чорноморський флот рф із Криму. І робить це з допомогою морських дронів Sea baby. Саме ці дрони уразили Кримський міст, а також низку російських військових кораблів.

Читайте також: Малюк розповів, хто виступив у ролі прототипа для дрона «Sea Baby»

Видання зазначає, що атаки дронів Sea baby змусили Москву перевести більшу частину свого флоту з окупованого Криму, що дозволило Україні відновити використання своїх портів для судноплавства.

Як розповів Малюк, СБУ ретельно обирає цілі перед тим, як завдати удару. Насамперед працює по військових об’єктах або тих, які противник використовує для виконання своїх бойових завдань та матеріально-технічного забезпечення армії. «Ми діємо повністю згідно з нормами міжнародного права», – додав він.

Більшість своїх операцій СБУ проводить на території України: на Донбасі, в Криму та Чорному морі.

«Це наша земля, і ми будемо використовувати всі можливі методи, щоб звільнити її від окупантів», – наголосив голова СБУ.

Малюк підкреслив, що СБУ завжди шукає нові рішення, і пообіцяв, що «бавовна палатиме й надалі».

Читайте також: Малюк: Кримський міст приречений, далі буде багато сюрпризів

Як повідомляв Укрінформ, хакери угруповання Blackjack, ймовірно, за підтримки кіберфахівців СБУ здійснили потужну кібероперацію і знищили IT-інфраструктуру «Росводоканалу».

Під час атаки вони зашифрували понад 6 тисяч комп’ютерів та видалили більш ніж 50 ТБ даних: внутрішній документообіг, корпоративну пошту, сервіси кіберзахисту, резервні копії тощо. Зараз робота «Росводоканалу» заблокована.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-