Для Зеленського перемога України - звільнення всієї території включно з Кримом і Донбасом

Для Зеленського перемога України - звільнення всієї території включно з Кримом і Донбасом

Укрінформ
Бачень, що таке перемога України, дуже багато, але потрібно розуміти, де гарантії безпеки.

Про це під час підсумкової пресконференції заявив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання, що означає для нього перемога України особисто, передає Укрінформ.

"У мене немає нічого особистого. На цій посаді я маю захищати нашу державу згідно з нашою Конституцією. Всю її територію, а вся наша територія - з окупованим Донбасом та Кримом. Тому я можу це тільки так сприймати", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що, дійсно, думки суспільства, міжнародних партнерів щодо того, що саме для України є перемогою, дуже різноманітні. Хтось вважає, що перемога у тому, що Росії не вдалося окупувати Україну повністю. Міжнародні партнери вважають перемогою вже те, що Росія не змогла зруйнувати українську державність, ідентичність, і все це буде повернуто з часом.

"Я зі скепсисом до цього ставлюся. Я вважаю, що ми повинні боротися. Тому що ніхто не гарантує, що якщо навіть завтра ми дійдемо до тієї лінії, де ця навала почалася, а це надзусилля... І якщо так вийде, то що далі? Як буде далі? Які гарантії безпеки ми отримаємо? Хто гарантує, що буде безпека з Росією? Зрозуміло, що чим більше Росія відступить, тим вона буде слабкіша, починаючи з її лідера всередині держави, це буде їх слабкість. Закінчуючи присутністю на міжнародному полі, міжнародних майданчиках. Це дуже важливо. Треба використовувати цей час і, дай бог, у нас буде така можливість. Ми всі боремося, молимося, щоб у нас це вийшло, це буде дуже складно", - сказав Президент.

Читайте також: Для України НАТО є найпотужнішим варіантом: Зеленський про гарантії безпеки

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський зауважив, що питання перемовин із Російською Федерацією на сьогодні не актуальне, і він не бачить запиту Росії щодо цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-