«Змінилося ставлення до війни»: у Міноборони розповіли The Economist про мобілізацію

«Змінилося ставлення до війни»: у Міноборони розповіли The Economist про мобілізацію

Укрінформ
Проблема з поповненням лав ЗСУ частково пов'язана з тим, що багато українців вже не сприймають війну, як на початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Про це виданню The Economist сказав керівник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк, передає Укрінформ.

Як зазначається, у вересні Міноборони України розпочало роботу над новою мобілізаційною стратегією.

Читайте також: Секретар РНБО анонсував нові ініціативи щодо мобілізації

За словами Павлюка, частково проблема полягає в успіхах армії – багато громадян України більше не сприймають війну в екзистенційних термінах, як це було одразу після повномасштабного вторгнення РФ в лютому 2022 року.

«Дехто помилково вважає, що є хтось інший, хто може зробити цю роботу за них», - каже він.

Реформи спрямовані на те, щоб дати тим, хто вагається, більший вибір: новобранці можуть записатися на конкретну посаду. Новий цифровий реєстр покращить розуміння міністерством кадрових ресурсів України. З'явиться чіткіша система відпочинку та ротацій. Зрештою, добровольці будуть мобілізовані на певний період, а не безстроково, як це відбувається зараз, йдеться у публікації.

Читайте також: Захист населення, лінії смуг і мобілізація: Умєров розповів про співпрацю з ОВА та РВА

Як повідомляв Укрінформ, очільник ГУР Кирило Буданов заявив напередодні, що Україні потрібна мобілізація для підтримки наявної чисельності Сил оборони.

Фото: getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-