Другий Patriot з Німеччини надійде на озброєння ЗСУ до кінця року - Шольц

Другий Patriot з Німеччини надійде на озброєння ЗСУ до кінця року - Шольц

Укрінформ
Друга система ППО Patriot з Німеччини почне захищати небо України ще цього року. 

Це пообіцяв канцлер ФРН Олаф Шольц депутатам Бундестагу в середу в «урядовій заяві» перед початком Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шольц назвав війну, яку Росія веде проти України вже майже два роки, центральним політико-безпековим викликом Європейському континенту. Політик при цьому наголосив на ролі Німеччини в зміцненні української ППО, яка цієї зими набагато краще може захищати країну від російських ракет і дронів. Він згадав передані Німеччиною САУ Gepard, системи Iris-T і Patriot. 

«Друга система ППО Patriot з Німеччини почне виконувати завдання в Україні ще цього року», - пообіцяв канцлер.

Глава німецького уряду подякував своєму міністру оборони Борису Пісторіусу, який під час нещодавнього візиту в Київ пообіцяв передати додаткові Iris-T, протидронні системи і сенсори. Він також назвав у числі того, що передається у рамках зимового пакету допомоги, БМП, боєприпаси, зимовий одяг для солдатів і генератори. Це все те, чого Україна потребує найбільше та негайно, зауважив Шольц.

Читайте також: У Німеччині друга група українських військових пройшла навчання на Patriot

Він поінформував про щойно ухвалене рішення зберегти на обіцяному рівні – 8 млрд євро - пряму військову допомогу Україні в наступному році. 

Канцлер додав, що щодня не перестає бути враженим від того, що роблять українські солдати. 

Як повідомлялось, в бюджеті ФРН передбачено збільшення вдвічі, з 4 млрд до 8 млрд євро допомоги на озброєння для України. Проєкт фінансового документу було переглянуто, його ще має ухвалити Бундестаг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-