Наступальними діями на полі бою Росія хоче підірвати західну підтримку України - ISW

Наступальними діями на полі бою Росія хоче підірвати західну підтримку України - ISW

Укрінформ
Російські наступальні операції на сході України восени 2023 року і впродовж наступної зими мають на меті послабити підтримку України з боку Заходу, а не досягти якихось безпосередніх оперативних цілей.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Російські війська регулярно проводять військові операції в Україні, спрямовані на формування поведінки Заходу, а не на досягнення цілей на полі бою.

На думку аналітиків, Росія, схоже, вважає, що військовий "глухий кут" протягом зими виснажить західну підтримку України і надасть російським військам перевагу попри високі російські втрати і постійний дефіцит підготовленого персоналу, боєприпасів і техніки.

За оцінками ISW, російські війська намагаються повернути собі ініціативу у військових діях в Україні щонайменше з середини листопада 2023 року, і зараз, ймовірно, готові до наступальних операцій на кількох ділянках фронту в період найскладніших погодних умов осінньо-зимового сезону, щоб перехопити і утримати цю ініціативу.

Рішення російського військового командування розпочати наступальні дії восени 2023 року могло бути опортуністичною реакцією на відчутне послаблення західної підтримки України. Активізація дискусій на Заході щодо продовження військової допомоги Україні після відносно успішних російських оборонних операцій у Запорізькій області була передбачуваною і, можливо, була врахована в розрахунках російського командування. Кремль тривалий час організовує інформаційні операції, спрямовані на стримування західної допомоги Україні у сфері безпеки, і російське командування, можливо, вирішило, що ці інформаційні операції приносять дедалі більшу віддачу, і що російські військові зусилля, спрямовані на перехоплення ініціативи, можуть спричинити подальші дебати на Заході щодо допомоги Україні.

Читайте також: Росіяни продовжують наступ - Сили оборони відбили десятки атак на Авдіївку

Як повідомляв Укрінформ, американська розвідка оцінює втрати Росії на війні в Україні у 315 тисяч убитих та поранених російських солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-