Українські фахівці вивчають збиті модифіковані безпілотники росіян - Ігнат

Українські фахівці вивчають збиті модифіковані безпілотники росіян - Ігнат

Укрінформ
Росіяни постійно намагаються удосконалювати будь-яке озброєння, в тому числі ударні БПЛА. Українські фахівці вивчають будь-які пристрої, виявлені на збитих ворожих безпілотниках.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Вони (росіяни – ред.) постійно намагаються змінювати будь-яке озброєння, покращувати його, це стосується, звичайно, й ударних БПЛА. Модернізація там не надто велика, вони роблять їх просто менш помітними, використовуючи при виготовленні фюзелюжу менш помітний матеріал. Але їх все одно видно, дрон не маленький, має двигун, ціль помітна радіолокаційно. Із покращень, про які всі говорили, можливо перефарбування їх сірих моделей в чорний колір, що зменшує їх видимість саме в нічний час. Плюс зустрічались якісь інші пристрої на БПЛА. З якою метою вони це роблять, вивчають фахівці, які можуть встановити, для чого той чи інший прилад був застосований», - розповів Ігнат, додавши, що завдання Сил оборони ефективно збивати ворожі БПЛА, незалежно від їх модифікації.

Читайте також: Росія вдосконалює безпілотники для ускладнення роботи української ППО - британська розвідка

Речник також повідомив, що Україна стежить за маршрутами польотів Іл-76 з Тегерану до Москви, а також морськими шляхами, якими РФ може доставляти вантажі з Ірану до Приморсько-Ахтарська, порти Махачкали та ін.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 7 грудня було знищено 15 із 18 ударних БПЛА, якими російські війська атакували Україну. Основні напрямки удару – Хмельниччина та Одещина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-