Росія вдосконалює безпілотники для ускладнення роботи української ППО - британська розвідка

Росія вдосконалює безпілотники для ускладнення роботи української ППО - британська розвідка

Укрінформ
З середини 2023 року Росія почала доповнювати іранські ударні БПЛА одностороннього ураження Shahed озброєнням, виготовленим на заводах у Росії. Тепер росіяни намагаються внести вдосконалення в конструкцію безпілотників на основі досвіду експлуатації.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначають у розвідці, наприкінці листопада 2023 року повідомлялося, що збитий російський БПЛА був оснащений українською SIM-картою і 4G-модемом. Це, ймовірно, російська імпровізована модифікація для поліпшення наведення в режимі реального часу з використанням вишок стільникового зв'язку, щоб зменшити залежність від супутникової навігації.

Імовірно, що це також спроба послабити українські заходи радіоелектронної боротьби. Деякі інші БПЛА одностороннього ураження російського виробництва були пофарбовані в чорний колір, що ускладнює візуальну ідентифікацію безпілотників уночі.

Росія все частіше використовує БПЛА одностороннього ураження у масованих атаках, намагаючись подолати українську протиповітряну оборону. Проте Україна продовжує успішно нейтралізувати більшість із них, резюмують у відомстві.

Читайте також: На Таврійському напрямку РФ активізувала застосування дронів, авіації та артилерії – Тарнавський

Як повідомляв Укрінформ, раніше Інститут вивчення війни (ISW) попереджав, що російські війська почали здійснювати атаки на українську інфраструктуру новими безпілотниками «Італмас» (Italmas).

А глава мінфіну РФ Антон Силуанов заявив, що практично всі імпортні безпілотники, які сьогодні використовує Росія, були поставлені в країну-агресор із КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-