Західна зброя дозволила звільнити близько 50% окупованих після вторгнення РФ територій - Умєров

Західна зброя дозволила звільнити близько 50% окупованих після вторгнення РФ територій - Умєров

Укрінформ
Зброя від західних партнерів дозволила Україні досягти успіхів на полі бою і звільнити близько 50% окупованих після повномасштабного вторгнення територій.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час візиту до США в інтерв’ю телеканалу Fox News, повідомляє у Фейсбуці пресслужба Міноборони.

«Зброя, отримана від західних партнерів, дозволила Україні досягти успіхів на полі бою і звільнити близько 50% окупованих після повномасштабного вторгнення територій. І зараз ми маємо план на 2024 рік», - заявив Умєров.

Він також запевнив, що всі закупівлі та планування операцій у 2024 році будуть виконуватися за стандартами НАТО.

«Усі наші розрахунки на наступний рік – закупівлі, придбання, планування, операції – будуть виконуватися за стандартами НАТО. Ми говоритимемо спільною мовою», – наголосив міністр.

За його словами, приєднання України до НАТО – першочерговий пріоритет міністерства, а стратегічна ціль України – звільнення всієї своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів.

Міністр закликав американських партнерів продовжувати підтримку України, адже в національних інтересах США дати відсіч авторитарним режимам.

Читайте також: Україна планує спільно з європейськими партнерами виробляти бронетехніку на своїй території - Прем'єр

«Ми на 100% впевнені, що разом із США захищаємо національні інтереси обох наших країн» , – сказав Рустем Умєров.

За словами міністра, серед першочергових пріоритетів оборонного відомства також – боротьба з корупцією. З цією метою у міністерстві запущені відповідні процеси – зокрема, проводяться фінансові та юридичні аудити, які щоденно контролює Головна інспекція МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров в рамках робочої поїздки до США зустрівся з головами трьох Комітетів Палати представників Конгресу США та наголосив на важливості продовження підтримки України у 2024 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-