У Росії бракує робочої сили через війну проти України - ISW

У Росії бракує робочої сили через війну проти України - ISW

Укрінформ
Росія почала стикатися з економічними наслідками дефіциту робочої сили, що спричинені, зокрема, і війною РФ проти України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики посилаються на російські державні ЗМІ, які оприлюднили 4 грудня дані консалтингової компанії «Яков і Партнери». Згідно з ними, дефіцит робочої сили на внутрішньому ринку може зрости до 2-4 мільйонів працівників до 2030 року, 90% з яких, імовірно, становитимуть малокваліфіковані працівники критично важливих виробництв.

За оцінками «Яков і партнери», це спричинить підвищення зарплати працівників, що випередить зростання ВВП і зробить російські компанії ще менш привабливими для іноземних інвестицій.

Видання РБК цитує російських економістів, які заявили, що ця проблема може бути вирішена лише через покращення взаємодії між бізнесом та державою, зокрема через спеціальні програми з репатріації росіян, які втекли з РФ через війну, та програми із залучення «висококваліфікованих» мігрантів з інших країн.

Читайте також: Указ Путіна про збільшення чисельності російської армії має формальний характер - ISW

Аналітики ISW дійшли висновку, що Росія продовжує стикатися з браком як кваліфікованої, так і некваліфікованої робочої сили. Економіка країни і надалі матиме проблеми через бажання Кремля одночасно зміцнювати російську армію і промисловий потенціал, що призведе до подальших занепокоєнь щодо економічного виробництва і потенційних соціальних невдоволень.

Як повідомляв Укрінформ, Росія стикнулася із найбільшим за 25 років дефіцитом робочої сили внаслідок пандемії COVID-19 та війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-