Указ Путіна про збільшення чисельності російської армії має формальний характер - ISW

Указ Путіна про збільшення чисельності російської армії має формальний характер - ISW

Укрінформ
Указ президента Росії Володимира Путіна від 1 грудня, ймовірно, є офіційним визнанням поточної чисельності російських військових, а не наказом негайно збільшити російську армію.

Про це у звіті повідомив Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

1 грудня Путін підписав указ про збільшення офіційної кінцевої чисельності зс Росії з 2,039 млн осіб до 2,209 млн осіб, а загальна чисельність особового складу російської армії була документально збільшена з 1,15 млн осіб до 1,32 млн осіб.

Читайте також: Путін наказав збільшити російську армію на 170 тисяч солдатів

У вересні 2022 року у російському уряді заявили, що згідно з указом Путіна про часткову мобілізацію буде мобілізовано 300 тисяч осіб. Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг 29 листопада зазначив, що російська армія зазнала понад 300 тисяч втрат убитими і пораненими в Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Експерти ISW вважають, що збільшення на 170 000 осіб російської армії між попереднім указом Путіна від 25 серпня 2022 року та нещодавнім указом від 1 грудня 2023 року, ймовірно, є офіційним підтвердженням фактичного збільшення кількості військових, а не закликом до збільшення.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 332 810 російських загарбників

За висновками експертів Інституту, підписаний Путіним на початку грудня указ пояснюється триваючими широкомасштабними зусиллями з мобілізації, частковою мобілізацією, кількістю військових, які завершують службу, та втратами РФ на війні проти України.

«Таким чином, указ Путіна від 1 грудня 2023 року, швидше за все, встановлює 2,209 млн осіб як нову офіційну кінцеву чисельність, а не наказує значно збільшити загальну чисельність російської армії», – підсумували в ISW.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 4 грудня 2023 року ліквідували близько 332 тисяч 810 російських військових, при цьому 770 осіб - за останню добу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-