Ігнат: Росіяни можуть завдати ракетних ударів у будь-який день

Ігнат: Росіяни можуть завдати ракетних ударів у будь-який день

Укрінформ
Російські війська можуть завдати ударів по Україні керованими ракетами в будь-який день, але запас в РФ значно менший, ніж торік.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Вони (командування та війська РФ – ред.) будуть діяти відповідно до свого стратегічного задуму», – поінформував він.

Речник наголосив, що основний задум Російської Федерації – знищити Україну, «завдати нам якомога більшої шкоди».

Читайте також: Тривоги через МіГ не оголошуватимуть, якщо точно буде відомо про відсутність загрози - Ігнат

«Нічого в їхній політиці не змінилося. Якщо вони ще не розпочали такі удари – вони можуть це зробити в будь-який інший день. Але в них немає стільки засобів, як було минулого року», – підкреслив Ігнат.

За його словами, за пів року атак на енергетику (з 9 вересня 2022-го по 12 березня 2023 року) Повітряні сили збили 750 крилатих ракет, а запущено ворогом було приблизно 1100.

Водночас, за даними речника, ще 30% з арсеналу окупанти залишили собі в запасах, загальна кількість яких на вересень минулого року становила приблизно 1600 одиниць.

Читайте також: Ігнат сказав, скільки бойових літаків має Росія

«Зараз у них і "Кинжалів", і "Іскандерів" обох типів, і Х-22, і "Калібрів", і Х-101, і Х-555 – разом 870. Тому, за моїми підрахунками, у них зараз ракет менше», – повідомив він.

Ігнат додав, що за період атак на енергетику дронів було випущено понад 1000, а до 750 було знищено українськими військами.

Він також зауважив, що наразі ситуація у росіян інша – «в них є можливість і виробляти, і отримувати від Ірану більше дронів».

Речник Повітряних сил акцентував, що армія РФ не просто накопичує ракети, а відновлює свій стратегічний запас. «Адже більшість з тих ракет, про які ми з вами говоримо, є ще й носіями тактичної ядерної зброї. Їм цей критичний запас потрібно мати, щоби погрожувати країнам НАТО та іншим їхнім ворогам», – підсумував Ігнат.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що українці мають бути готовими до того, що росіяни збільшать кількість ударів дронами чи ракетами по інфраструктурі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-