Тривоги через МіГ не оголошуватимуть, якщо точно буде відомо про відсутність загрози - Ігнат

Тривоги через МіГ не оголошуватимуть, якщо точно буде відомо про відсутність загрози - Ігнат

Укрінформ
Повітряна тривога не буде оголошуватись по всій території України, якщо російський винищувач МІГ не становить загрози.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надаватимуть цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення», - зазначив він.

Водночас речник нагадав, що керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К.

Читайте також: Половина українців вважають, що тривога під час злетів МіГ-31 завжди потрібна

«Наші західні партнери країн НАТО намагаються якомога швидше й якомога повніше інформувати нас про той чи інший проліт МіГ-31К», - зауважив Ігнат.

Зокрема він підкреслив, що активно працює українська розвідка, проте не завжди є інформація, з ракетою винищувач летить чи без, «чи це просто переліт, чи це бойовий виліт, чи просто тренувальний політ».

«Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози – тоді, звичайно, не буде оголошуватись тривоги», - резюмував речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Повітряні сили: КАБи стали реальною проблемою, якнайшвидше потрібні F-16

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони знайти рішення щодо тривалих повітряних тривог через злети МіГ-31.

Згідно опитування, половина (51%) українців вважають, що завжди потрібно оголошувати повітряну тривогу під час злетів російських літаків МіГ-31 – потенційних носіїв ракет “Кинджал”. Ще близько 40% українців зазначають про доцільність диференціації тривог залежно від ситуації та реальності загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-