Половина українців вважають, що тривога під час злетів МіГ-31 завжди потрібна

Половина українців вважають, що тривога під час злетів МіГ-31 завжди потрібна

Опитування
Укрінформ
Половина (51%) українців вважають, що завжди потрібно оголошувати повітряну тривогу під час злетів російських літаків МіГ-31 – потенційних носіїв ракет “Кинджал”. Ще близько 40% українців зазначають про доцільність диференціації тривог залежно від ситуації та реальності загрози.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою Рейтинг щодо сприйняття загроз та очікувань зими 2023-2024 року.

За даними опитування, кількість українців, які взагалі виступають проти оголошення тривог, не перевищує 5%.

Найменшою підтримкою ця норма користується серед мешканців Києва: 59% з них вважають, що тривогу в такому випадку потрібно оголошувати не завжди, а залежно від ситуації.

Читайте також: Близько 68% жінок планують повернутися в Україну

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони знайти рішення щодо тривалих повітряних тривог через злети МіГ-31. Він зауважив, що поточний рівень української ППО "дає змогу дещо осучаснити реагування без непотрібних зупинок країни".

Пізніше Зеленський пояснив своє рішення тим, що росіяни спеціально підіймають у небо МіГ-31 на кілька годин, щоб призупинити на цей проміжок часу економіку України та посіяти паніку серед населення. За словами Президента, нашим військовим та правоохоронцям потрібно знайти спільне технологічне рішення, яке б дозволило людям відрізняти максимальну небезпеку від російських провокацій.

Читайте також: Новини з фронту і зміни в економіці: чого чекають українці взимку

Зі свого боку начальник служби зв'язків з громадськістю командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що схема оповіщення населення про ракетну небезпеку наразі не зміниться, оскільки МіГ-31 іноді злітає з ракетою, іноді – без неї, але дуже часто інформація щодо присутності ракети на борту залишається невідомою.

Опитування проведено серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Результати зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%. Терміни проведення: 22-23 листопада 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-