Прив'язали до дерева на ніч - у Донецьку командири змушували військового РФ йти на передову

Прив'язали до дерева на ніч - у Донецьку командири змушували військового РФ йти на передову

Укрінформ
У районі окупованого Донецька російського військового його командири прив'язали до дерева на всю ніч, щоб змусити вирушити на передову. Це не єдиний випадок, коли командування прив'язувало військовослужбовців до дерева за відмову воювати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал «АSTRA» - видання незалежних російських журналістів, які зазнали цензури або переслідування в РФ.

У повідомленні йдеться, що російські рядові - брати Геннадій і Семен Кіскорови, мобілізовані понад рік тому з Новокузнецька, вимагали переходу на альтернативну цивільну службу у зв'язку з релігійними переконаннями, однак командир відмовив їм. Обидва брати - військовослужбовці 1-го мотострілецького батальйону військової частини №21005, перебувають у відрядженні в районі Донецька.

Так, Семен написав рапорт командуванню з проханням про заміну військової служби за мобілізацією на альтернативну цивільну службу, посилаючись на статті 15, 28, 56, 59 (ч.3) Конституції Російської Федерації. Аналогічний рапорт про відмову воювати написав і його брат Геннадій, але отримав у відповідь тортури.

«Після рапорту Геннадія прив'язали до дерева на всю ніч, вимагаючи від нього згоди подальшої участі в бойових діях, повідомив на своїй сторінці «Вконтакте» Семен Кіскоров. Він стверджує, що Геннадій не витримав тиску і погодився знову йти на передову», - пише видання «АSTRA».

Також зазначається, що дружини Геннадія і Семена вже відправили заяви до військової прокуратури. Крім того, їм допомагають юристи «Руху свідомих відмовників».

«Вирішуватиметься, що зі мною робити: також прив'язати до дерева, відправити штурмовиком або криміналку за непокору наказу», - припускає Семен.

Читайте також: Військові РФ місяцями не отримують зарплату - перехоплення ГУР

У повідомленні наголошується, що це не єдиний випадок, коли командування прив'язувало військовослужбовців до дерева. Так, у листопаді таких тортур зазнав колишній кореспондент «Первого канала» Ілля Андрєєв. Після цього його відправили до нелегального підвалу для відмовників у Зайцевому, в одній із військових частин РФ.

Як повідомлялося, у Росії родичі військових організовують акції, на яких пробують висловити своє обурення війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-