У Росії родичі мобілізованих влаштовують акції непокори - ГО «Жінки зі сталі»

У Росії родичі мобілізованих влаштовують акції непокори - ГО «Жінки зі сталі»

Укрінформ
У Росії родичі військових організовують акції, на яких пробують висловити своє обурення війною.

Як передає Укрінформ, про це повідомила ГО Рада дружин і матерів захисників України "Жінки зі сталі" у Телеграмі.

"Спільнота дружин, матерів, інших родичів російських мобілізованих організувалась в Telegram-канал «Путь домой». Через цей ресурс вони координують акції непокори та спроби висловити своє обурення війною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що аудиторія каналу стрімко зростає.

"Щоб уникнути всього, за що в Росії можуть посадити, росіянки прямо проти війни не протестують (хоча це, безумовно, антивоєнна ініціатива), слово «війна» не згадують, проти Путіна не виступають. Але, попри ці «заходи безпеки», через флешмоб з наліпками на авто дружинами мобілізованих вже зацікавилася поліція та представники місцевої влади", - зауважують "Жінки зі сталі".

У ГО наводять приклад, як в Ульяновську жінок запросив до себе заступник губернатора, який вимагав зняти наліпки, видалити фотографії з усіх ресурсів та припинити акцію. Після того як росіянки відмовилися це зробити, до справи взялися тамтешні правоохоронці.

Читайте також: Путін наказав збільшити російську армію на 170 тисяч солдатів

Із посиланням на російські пабліки, "Жінки зі сталі" стверджують, що поліцейські шоковані тим, що їм за наказом влади доводиться навідуватися до дружин військових і погрожувати їм кримінальною статтею «за дискредитацію армії».

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 грудня 2023-го ліквідували близько 332 тисячі 40 російських загарбників, 930 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-