Подолання наземної ППО є важливим напрямком війни в Україні - британська розвідка

Подолання наземної ППО є важливим напрямком війни в Україні - британська розвідка

Укрінформ
Зусилля як Росії, так і України, спрямовані на подолання наземних систем протиповітряної оборони супротивника, залишаються одним з найважливіших напрямків війни.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, для Росії зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) малого радіусу дії "Тор" (SA-15 Gauntlet за класифікацією НАТО) відіграє критично важливу і значною мірою ефективну роль. Із максимальною дальністю стрільби 15 км ЗРК "Тор" використовується підрозділами протиповітряної оборони російської армії і призначений для захисту переднього краю сухопутних військ.

Водночас ЗРК "Панцир" (SA-22 Greyhound за класифікацією НАТО), які експлуатуються російськими Повітряно-космічними силами, зазвичай захищають командні пункти, ЗРК більшої дальності і військово-повітряні бази.

Також росіяни зараз особливо активно використовують ЗРК "Тор" для протидії українським безпілотним літальним апаратам. Він діє фактично як передова лінія мережі ППО окупаційних військ РФ в Україні.

Читайте також: Погіршення погодних умов уповільнює темпи бойових дій в Україні - ISW

Одним з ключових обмежень ЗРК "Тор" в поточній війні є, ймовірно, витривалість його екіпажу. Зважаючи на те, що на кожну систему припадає лише три людини, підтримання високого рівня бойової готовності протягом тривалого часу, найімовірніше, є екстремальним випробуванням на витривалість, вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 грудня 2023-го ліквідували близько 332 тисяч 40 російських загарбників, 930 з них – за останню добу.

Фото: Слово і діло, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-