Бюджет Росії дає їй змогу продовжувати війну у тих самих масштабах - розвідка Естонії

Бюджет Росії дає їй змогу продовжувати війну у тих самих масштабах - розвідка Естонії

Укрінформ
Затверджений президентом РФ Путіним військовий бюджет на наступний рік дасть змогу Росії продовжувати війну проти України в тих самих масштабах.

Про це заявив очільник розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, передає Укрінформ із посиланням на ERаR.

За словами Ківісельга, у 2023 році бюджет оборонних витрат РФ збільшився до 100 млрд євро, що становить приблизно третину від усіх витрат уряду. У 2024 році він залишиться приблизно на такому ж рівні, а у 2025-26 роках трохи скоротиться.

Очільник розвідцентру Сил оборони Естонії заявив, що вже у першому півріччі російські збройні сили перевищили на 10% обсяги, передбачені в оборонному бюджеті, тому було ухвалено додатковий бюджет.

"Усе це дозволяє Росії продовжувати війну (в Україні – ред.) з нинішньою інтенсивністю. Але це відбуватиметься за рахунок значного зниження послуг і добробуту російського громадянського суспільства", - сказав Ківісельг.

Читайте також: ОБСЄ з 2021 року залишається без річного бюджету через Росію - Османі

Глави розвідцентру також дав оцінку ситуації на фронті, яка, за його словами, за тиждень істотно не змінилася. Ківісельг додав, що ЗСУ продовжують чинити опір російським військам на південній околиці Авдіївки і водночас проводять контратаки, зберігаючи цей район під своїм контролем. За його словами, Збройні сили України змогли утримати відбиті території на лівому березі Дніпра, а РФ почала додаткове мінування можливих напрямків українського наступу.

"Судячи з усього, РФ найближчим часом не зможе здійснити оперативний прорив в Україні. Однак найближчими тижнями Росія, ймовірно, збільшить інтенсивність ударів по критично важливій інфраструктурі України - енергосистемі, транспорту, підприємствах, складах, телекомунікаційних центрах", - сказав він.

На думку Ківільсега, мета таких атак полягає в тому, щоб зломити дух українців і спровокувати соціальне невдоволення, яке може вплинути на політичний ландшафт України або спричинити суперечки в суспільстві, а також щоб "відвернути увагу від зовнішніх загроз на внутрішню ситуацію, вишукуючи можливі нестиковки, і посилюючи їх".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна з Росією перебуває на новому етапі з початком зими, яка може ускладнити бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-