РФ активно розробляє морські дрони, щоб наздогнати Україну - британська розвідка

РФ активно розробляє морські дрони, щоб наздогнати Україну - британська розвідка

Укрінформ
Російська оборонна промисловість намагається подолати розрив у можливостях з Україною у розробці морських ударних дронів.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, 27 листопада Михайло Даниленко, голова російського підприємства «Красногорський механічний завод» (КМЗ), оголосив, що їхні дрони будуть випробувані на війні в Україні з метою налагодження серійного виробництва у 2024 році.

КМЗ і раніше випускав низку БПЛА для використання на воді, але в останні місяці вони почали просувати свої можливості в галузі ударних дронах-камікадзе. Даниленко сказав, що дрон може нести боєприпаси масою до 600 кілограмів.

Читайте також: Українські дрони здійснили революцію у стратегії морських війн - американський експерт

"Військово-морські сили використовували дрони ще з часів Другої світової війни. Однак сучасні типи, що нагадують швидкісні катери, начинені вибухівкою, в руках українських сил стали ключовим потенціалом на морі після повномасштабного вторгнення Росії", - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, флот морських дронів за рік існування уразив вісім російських суден: «Адмірал Макаров», «Іван Голубець», «Іван Хурс», «Сергій Котов», «Нафтовий маяк», «Новоросійськ», «Акулу» та «Серну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-