Українські дрони здійснили революцію у стратегії морських війн - американський експерт

Українські дрони здійснили революцію у стратегії морських війн - американський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Застосування Україною морських дронів революційно змінило стратегію військово-морських воєн, оскільки це не лише змусило російський флот відступити, але й розширило можливості для мирного транспортування українського зерна.

Таку оцінку висловив у четвер у коментарі Укрінформу президент Jamestown Foundation (2003-2023 рр.) Глен Говард.

«Ніхто (із західних союзників – ред.) зараз не може забезпечити безпеку судноплавства. Єдина гарантія безпеки – це те, що ви робите зі своїми дронами, які атакують російські кораблі, і це відтісняє росіян», - зауважив Говард у відповідь на прохання прокоментувати можливості для повноцінного відновлення руху зерна в Чорному морі.

Він пояснив, що росіяни «бояться виходити з портів» у північно-західній частині Чорного моря, а це означає, що кораблі із зерном тепер можуть виходити з українських портів без побоювань бути атакованими.

«Зараз те, що ви робите із безпілотниками, є дуже революційним. Це революція у військово-морських війнах», - підкреслив він.

Крім того, Говард позитивно оцінив операцію українських сил щодо повернення контролю над «вишками Бойка» в акваторії Чорного моря.

Читайте також: Експериментальний дрон «Морський малюк» підбив ракетний корабель РФ «Самум»

Як повідомляв Укрінформ, у четвер речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук підтвердив, що РФ перемістила значну частину кораблів із Севастополя до Новоросійська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-