Франція пообіцяла збільшити постачання боєприпасів в Україну

Франція пообіцяла збільшити постачання боєприпасів в Україну

Укрінформ
Франція продовжуватиме надавати військову допомогу Україні у 2024 році.

Про це повідомив інженер-генерал з озброєння Жан-Франсуа Док під час зустрічі української та французької делегацій у Києві, передає Укрінформ з посиланням на сайт Міністерства оборони України.

З українського боку у зустрічі взяли участь заступники міністра оборони Дмитро Кліменков та генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Делегації обговорили нагальні військові потреби та види зброї, якими Франція може допомогти українському війську.

"Цього тижня ми вже отримали кошти і здійснимо проплату на додаткову закупівлю САУ "Цезар". Дякую французькій стороні за безперервне забезпечення боєприпасами до цих систем. Звичайно, за можливості, хотілося б збільшити кількість гармат", – наголосив Гаврилюк.

Також сторони розглянули можливість посилення співпраці в оборонній сфері та налагодження логістичного забезпечення між країнами.

"Франція докладає всіх можливих зусиль, аби допомогти Україні. Наш Фонд підтримки намагається покрити частину витрат на придбання деяких запчастин та озброєння для української сторони. Ми розуміємо українські потреби, тому наступного року Франція збільшить постачання боєприпасів", - заявив голова Фонду підтримки України Док.

Кліменков і Гаврилюк подякували французьким колегам за безперервну підтримку української армії.

Читайте також: У НАТО почули заклик України створити єдиний комплекс оборонної промисловості - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із головою Палати представників парламенту Бельгії Еліан Тільйо та головою Сенату Стефані Д’Оз оборонну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-