Моральний дух росіян на Херсонщині падає через відсутність злагодженого командування - ISW

Моральний дух росіян на Херсонщині падає через відсутність злагодженого командування - ISW

Укрінформ
Очевидна нездатність Росії створити злагоджену структуру управління своїми військами на лівому березі Херсонщини продовжує погіршувати моральний дух і боєздатність російських військ.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

У звіті пишуть, що 29 листопада український Генштаб повідомив, що підрозділи 810-ї бригади морської піхоти поблизу села Кринки відмовляються проводити штурми українських позицій через відсутність координації артилерії, передачі тактичної розвідки та належного інформування про розташування російських мінних полів. За даними Генштабу, карти російських мінних полів засекречені, і російське командування не координує належним чином з штурмовими підрозділами розташування цих полів, що призвело до загибелі 50 військовослужбовців 810-ї бригади протягом останнього місяця.

Читайте також: Росіянам не вдасться витіснити ЗСУ з лівого берега Дніпра біля Херсона - розвідка Естонії

«Інцидент з мінним полем свідчить про те, що командування 18-го загальновійськової армії не поділилося відповідними тактичними деталями з командуванням 810-ї бригади морської піхоти. Це вказує на те, що російське командування вищого рівня, відповідальне за оборону східного берега, ще не виправило цей збій у координації дій», - зазначають аналітики.

Підрозділи 810-ї бригади морської піхоти прибули в район села Кринки на початку жовтня 2023 року і взяли відповідальність за цю ділянку. Раніше на цьому напрямку стояли сили 18-ї загальновійськової армії.

Також в Інституті вивчення війни зазначають, що російське угруповання військ "Дніпро", яке діє на Херсонщині, дедалі більше складається з нещодавно переведених і деградованих підрозділів та нових формувань, що може бути причиною очевидної відсутності цілісної командної структури, зазначають аналітики. За нього відповідає генерал-полковник Михайло Теплінський, і одним з головних його завдань, ймовірно, є налагодження більш єдиного командування угрупованням.

«Російське військове командування навряд чи буде виправляти проблеми з командуванням угруповання "Дніпро", а продовження українських наземних операцій на лівому березі, швидше за все, лише ускладнить ці зусилля», - резюмують у відомстві.

Читайте також: Росіяни почали розгортання нової дивізії десантників на Херсонщині - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 листопада 2023 року ліквідували близько 328 тисяч 760 російських загарбників, при цьому ще 1180 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-