Ворог активізувався на Запоріжжі - намагається відбити втрачені позиції

Ворог активізувався на Запоріжжі - намагається відбити втрачені позиції

Укрінформ
Упродовж минулої доби Сили оборони на Таврійському напрямку знищили майже 500 окупантів, 20 одиниць бронетехніки, взяли в полон 4 загарбників. На Запоріжжі росіяни посили атаки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Наразі в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» ворог продовжує активні наземні піхотні атаки, місцями застосовує бронетехніку, відповідно за добу загальні втрати окупантів у живій силі склали майже 500 осіб. Також наші воїни повністю знищили 7 танків і 13 інших бронемашин ворога. Загалом на Таврійському напрямку зафіксовано 45 бойових зіткнень, ворог провів 648 артилерійських обстрілів. Також минулої доби російські терористи завдали 8 ракетних ударів поранено 10 цивільних осіб, серед них - 5 дітей. Зафіксовано і 7 авіаударів ворога, всі на Донеччині і майже всі – це скидання керованих авіабомб з літаків Су-35. Зафіксовано одне застосування штурмовика Су-25», - повідомив Штупун, додавши, що наразі ворог зазнає великих втрат у піхоті.

Читайте також: На Херсонському напрямку знищили російський «Сонцепьок»

За його інформацією, на Авдіївському напрямку відбито 22 атаки, 11 атак - поблизу Новомихайлівки. Також ворог активізувався і намагається відновити втрачені позиції на Запоріжжі. 5 атак відбито біля Роботиного і 9 атак північно-західніше Вербового, повідомив речник.

Штупун також відзначив, що через складні погодні умови ворог застосовує дещо менше дронів-камікадзе, і робить ставку саме на керовані авіабомби та піхотні атаки.

Крім того, окупанти продовжують здаватися в полон, хоча і не масово.

«Чотири окупанти минулої доби здалися в полон. Якщо говорити про останні 20 днів, то в операційній зоні ОСУВ «Таврія» 60 російських загарбників зробили такий самий вибір і залишаться жити», - повідомив Штупун.

Читайте також: Сили оборони знищили три пункти управління та два склади боєприпасів ворога

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 листопада 2023 року ліквідували близько 328 тисяч 760 російських загарбників, при цьому ще 1180 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-