Сили оборони знищили три пункти управління та два склади боєприпасів ворога

Сили оборони знищили три пункти управління та два склади боєприпасів ворога

Укрінформ
Протягом минулої доби Сили оборони знищили три ворожі пункти управління та два зенітно-ракетні комплекси ворога.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

«За добу, що минула, Сили оборони уразили 3 пункти управління окупантів, 2 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплексах противника, та 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника», - сказав Ковальов.

Читайте також: Повітряні сили за тиждень знищили 124 із 126 ворожих безпілотників

Крім того, за його словами, окупаційна «влада» Донецької області вирішила не нараховувати в наступному році надбавки за участь у війні з Україною особовому складу так званого «міністерства надзвичайних ситуацій».

«Російська окупаційна влада на території тимчасово окупованої Донецької області оголосила про припинення нарахування працівникам так званого міністерства надзвичайних ситуацій грошових надбавок за участь у війні проти України у наступному, 2024 році. Через це 80% особового складу так званого міністерства подали рапорти на звільнення за власним бажанням», - розповів Ковальов.

За його словами, на тимчасово окупованих територіях триває тиск на українських громадян, які відмовляються брати російські паспорти. Так, на блокпостах в Генічеську на Херсонщині окупанти погрожують населенню, що з 2024 року в'їзд ти виїзд до Генічеська буде виключно при наявності паспорта РФ.

Читайте також: Кремль наказав посилити паспортизацію на окупованих територіях перед «виборами Путіна» - ГУР

Також, як повідомив Ковальов, на Херсонщині, у селі Гаврилівка 2 в центрі села в одній із будівель окупанти влаштували в в'язницю та катівню, куди постійно приїжджають автомобілі із захопленими в полон українськими громадянами.

У тимчасово окупованому Донецьку на території психоневрологічного диспансеру окупанти розташували свій шпиталь для лікування поранених загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 листопада 2023 року ліквідували близько 328 тисяч 760 російських загарбників, при цьому ще 1180 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-