Стефанчук у Брюсселі говорив про плани ЄС щодо постачання Україні мільйона снарядів

Стефанчук у Брюсселі говорив про плани ЄС щодо постачання Україні мільйона снарядів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час візиту у Брюссель обговорював із представниками європейських парламентів питання надання Україні військової допомоги, реабілітації та підготовки українських військових, замороження російських активів та передачу їх Україні.

Про це він повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

За словами спікера, на міжпарламентському рівні проводилися обговорення багатьох сфер суспільного та політичного життя, зокрема і військової галузі.

«Ми обговорювали питання надання 20 мільярдів євро на військову допомогу для України та інші питання, пов'язані з реалізацією програми про мільйон снарядів від Європейського Союзу для України, проводили дискусії з приводу питань реабілітації українських військових, щодо підготовки українських військових, які проходять тренінги і навчання в країнах Європейського Союзу», - сказав Стефанчук.

За його словами, під час робочих зустрічей було обговорено формування законодавчих механізмів щодо замороження російських активів і можливості передачі їх Україні, щодо напрацювання юридичних і компенсаційних механізмів.

Читайте також: Швидкість українців на полі болю залежить від швидкості партнерів у наданні допомоги - Стефанчук

«Для нас дуже важливо також ділитися досвідом одне з одним у частині нашого руху до Європейського Союзу, тому що ми хочемо вивчати досвід і не припускатися тих помилок, які були в інших парламентів, коли вони проходили цей шлях», - наголосив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук 27-30 листопада здійснює робочий візит у Брюссель.

Верховна Рада України і Європейський парламент підписали меморандум про взаєморозуміння.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-