Латвія перебуває у трійці найбільших донорів військової допомоги Україні - Шмигаль

Латвія перебуває у трійці найбільших донорів військової допомоги Україні - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі із Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом зазначив, що Латвія перебуває в трійці найбільших донорів військової допомоги для України за відсотком національного ВВП.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Фейсбуці.

"Вдячний Президенту Латвії Едгарсу Рінкевичсу за візит в Україну в ці пам’ятні дні. Надзвичайно цінуємо допомогу, яку латвійські друзі надають нашій країні. Латвія перебуває в трійці найбільших донорів України у військовій допомозі за відсотком національного ВВП", - зазначив Шмигаль.

Співрозмовники обговорили реалізацію формули миру Президента Володимира Зеленського, підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

Очільник уряду підкреслив, що для України в цьому важливий досвід Латвії.

Читайте також: Президент Латвії показав, як ховався у Києві в укритті під час атак дронів

"Подякував за допомогу у відновленні, зокрема в Чернігівській області. Підкреслив, що основним ресурсом відбудови України мають стати заморожені російські активи. Для цього спільно продовжуємо роботу над міжнародним компенсаційним механізмом", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Латвії Едгарс Рінкевичс у Києві взяв участь у заходах до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-