Зеленський і Рінкевичс обговорили посилення ППО на фронті й у прибережній зоні Чорного моря

Зеленський і Рінкевичс обговорили посилення ППО на фронті й у прибережній зоні Чорного моря

Відео
Укрінформ
Президенти України Володимир Зеленський і Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс обговорили посилення української системи протиповітряної оборони на фронті й у прибережній зоні Чорного моря.

Про це глава Української держави повідомив під час спільної пресконференції із Президентом Латвії у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Латвія допомагає Україні від перших годин повномасштабної війни. Якщо подивитися на обсяг оборонної допомоги в розрахунку до ВВП країни, то внесок Латвії один із найбільш вагомих", – сказав Президент України і подякував Латвійській Республіці за надану підтримку.

Відео: ОП

Він поінформував латвійського колегу про ситуацію на полі бою, можливості, дефіцити та оборонні потреби України. Сторони обговорили, як зробити сталим постачання та виробництво необхідних снарядів і зброї для української оборони. Також Зеленський звернувся до Президента Латвії щодо можливості підтримати Україну броньованою технікою для евакуації поранених військових із поля бою.

"Ми обговорили можливості посилення нашої протиповітряної оборони, зокрема на фронті, щоб дати більше можливостей руху для наших воїнів, а також у прибережній зоні Чорного моря", – додав глава Української держави.

Читайте також: Президент Латвії відвідав село Ягідне, де росіяни місяць тримали у підвалі цивільних

Водночас він повідомив, що обговорив із Рінкевичсом реалізації української Формули миру. "Крок за кроком разом з усіма партнерами наближаємо виконання пунктів Формули. Це важливо не лише для України, а й для кожної держави, яка захищає міжнародний порядок, заснований на правилах", – резюмував Президент України.

Як повідомлялося, Президент Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс перебуває з офіційним візитом в Україні. Він розпочав візит із відвідин села Ягідне в Чернігівській області, де російські війська під час окупації місяць тримали в підвалі місцевих жителів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-