СБУ відкриє деякі деталі унікальних спецоперацій у циклі документальних фільмів

СБУ відкриє деякі деталі унікальних спецоперацій у циклі документальних фільмів

Список
Укрінформ
Служба безпеки України розкриє раніше невідомі деталі своїх резонансних спецоперацій у циклі документальних фільмів ”СБУ. Спецоперації перемоги”, які з 24 листопада виходитимуть  щоп'ятниці ввечері на телеканалі “1+1 Україна” та в ефірі Національного телемарафону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Кожна із п’яти серій, яка вийде на телеканалі “1+1 Україна” та в ефірі Yаціонального телемарафону “Єдині новини”, буде присвячена окремому епізоду битви за Україну.

Відкриє цикл серія “Кримський міст на біс”. У ній фахівці СБУ розкажуть про те, як розробляли унікальні надводні дрони SeaBaby та як з їх допомогою уразили опори мосту. Вже у п’ятницю, 24 листопада, о 21:40 глядачі зможуть побачити ексклюзивні документальні кадри спецоперації, яка ускладнила воєнну логістику загарбникіів у Криму.

“Ми зруйнували міф про непереможність рашки. Далі буде багато сюрпризів”, - заявляє у документальному фільмі голова СБУ Василь Малюк.

Наступна серія циклу - “Бахмут. Дорога життя”. Це місто було найгарячішою точкою фронту. На нічних рейдах снайпери СБУ знищували “вагнерівців”, аби допомогти підрозділам ЗСУ втримати ключову логістичну артерію до міста, відому як “Дорога життя”.

Читайте також: У Києві відбувся показ документального фільму «Довга Доба»

У серії “Універсальні агенти. Деокупація” йтиметься про звільнення Київської області від російських загарбників. У цьому епізоді розкажуть про діяльність сформованої СБУ агентурно-партизанської мережі та порятунок жителів тимчасово захопленого Іванкова.

У фільмі під назвою “Лігво ворога. Ліквідація” йдеться про те, як в перший місяць повномасштабної війни спецпризначенці СБУ допомогли виявити і знищити тиловий пункт управління ворога на Поліссі. Саме цей об’єкт відігравав важливу роль для загарбників у їхніх планах захопити Київ. Тоді було ліквідовано офіцерський склад росіян, знищено велику кількість озброєння та палива.

Окремий фільм буде присвячений медичному бойовому крилу Центру спецоперацій “А” СБУ “Бойові медики. Смерть зачекає”. саме таку назву має серія про хірургів спецпідрозділу СБУ, які повертають поранених воїнів до життя поблизу лінії фронту. І все це у надскладних умовах.

Читайте також: У Києві відбулася прем‘єра документального фільму «Щоденник Монастирського»

Зйомки циклу фільмів розпочалися у травні 2023 року командою “1+1 Production”. Це один із проєктів телеканалу про боротьбу українського народу проти російських загарбників та, зокрема про внесок у перемогу Служби безпеки України як важливої складової Сил оборони.

У СБУ запрошують до просмотру премʼєри фільму “Кримський міст на біс” 24 листопада о 21:40 на телеканалі “1+1 Україна” та о 22:30 в ефірі телемарафону.

Виходи наступних серій циклу заплановані щоп’ятниці на цих самих майданчиках.

Як повідомляв Укрінформ, спецпідрозділ ГУР "Артан" передав привіт російським загарбникам біля Кримського мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-