За підходом НАТО: у МОУ розповіли про поділ оборонного бюджету на три великі пакети

За підходом НАТО: у МОУ розповіли про поділ оборонного бюджету на три великі пакети

Укрінформ
Бюджет Міністерства оборони на наступний рік в розмірі 1,16 трильйона гривень умовно можна розбити на три великих пакети: видатки на закупівлю озброєння, видатки на персонал і експлуатаційні видатки.

Про це заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міноборони.

«Бюджет Міноборони на наступний рік (1,16 трильйона гривень) умовно можна розбити на три великих пакети. Це – підхід країн НАТО, за яким вони категоризують свої оборонні видатки», - сказав він.

Читайте також: Управляти боєм стане зручніше: Міноборони інтегрує новий функціонал

Так, за словами заступника міністра, перший пакет – закупівля боєприпасів та озброєння, що становить понад 20% оборонного бюджету. Другий пакет – найбільший – персонал. Витрати на людей становитимуть понад 70% бюджету. Це – грошове забезпечення, додаткові виплати за бойові завдання, навчання, харчування військовослужбовців і забезпечення речовим майном. І третій пакет – експлуатаційні видатки. Вони включають пальне, підготовку війська, комунальні платежі, поточний ремонт, поінформував Джигир.

Як повідомляв Укрінформ, у державному бюджеті на 2024 рік на галузь Міністерства оборони передбачено 1 трильйон 164 мільярди 48 мільйонів 728 тисяч 400 гривень. Із них 862 мільярди гривень, або 74,1%, підуть на утримання військовослужбовців Збройних сил України і Державної спеціальної служби транспорту. Ці кошти підуть на виплату грошового забезпечення та зарплати, харчування, придбання форми, амуніції та засобів індивідуального захисту у вітчизняних виробників. 265,4 мільярда гривень, або 22,8%, передбачені на закупівлю зброї, техніки, БПЛА та боєприпасів, а також відновлення пошкодженої під час бойових дій техніки. 36 мільярдів гривень, або 3,1%, передбачено на експлуатаційні витрати та відновлення інфраструктури ЗСУ. 663,7 мільйона гривень, або 0,06%, заплановані на забезпечення роботи апарату Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-