Росія може повернути на озброєння радянський літак M-55 - розвідка Британії

Росія може повернути на озброєння радянський літак M-55 - розвідка Британії

Укрінформ
Росія, ймовірно, розглядає можливість повернення в експлуатацію висотного розвідувального літака радянських часів M-55 (Mystic B за класифікацією НАТО).

Про це в соцмережі Х повідомило міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, останнім часом цей літак із робочою стелею понад 70 тис. футів (20 тисяч метрів) використовувався як дослідницька платформа для вивчення Землі. Однак на ньому було помічено військову розвідувальну систему, розроблену для використання на російських винищувачах.

Критичним недоліком російської стратегії закупівель є її неспроможність налагодити адекватні можливості ISTAR (розвідка, спостереження, виявлення цілі та рекогносцирування). Це критично важливо для своєчасного та точного переслідування цілей повітряними, морськими та наземними силами.

Читайте також: «Істотних змін не передбачається»: британська розвідка оцінила ситуацію на фронті

«Існує реалістична можливість того, що М-55 повернеться на передову службу, щоб посилити обмежені можливості Росії ISTAR над Україною. Робота на великій висоті дозволяє датчикам працювати на значній відстані. Майже напевно, що літак виконуватиме місії проти України з відносно безпечного російського повітряного простору», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше британська розвідка заявляла, що Росія, ймовірно, вперше почала використовувати бортовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління A-50 (Mainstay D за класифікацією НАТО) для ідентифікації цілей над Україною для своєї наземної ракетної системи протиповітряної оборони далекого радіусу дії С-400.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-