ЗСУ посунули окупантів на 3-8 кілометрів від Дніпра на Херсонщині - ОК «Південь»

ЗСУ посунули окупантів на 3-8 кілометрів від Дніпра на Херсонщині - ОК «Південь»

Єдині новини
Укрінформ
Українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини, тому мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що українські оборонці продовжують закріплюватися на лівому березі.

"Попередньо цифри різняться від 3 до 8 кілометрів у залежності від специфіки географії та ландшафтного дизайну лівого берега. Уже мінометні розрахунки не досягають правого берега і тому це - певне досягнення, яке ми вже можемо фіксувати", - зазначила вона.

Читайте також: ЗСУ продовжують бойову роботу на лівому березі Херсонщини – Гуменюк

За словами Гуменюк, роботи для наших військових багато. І хоч у зведеннях фігурує щодня по 4 – 10 знищених артилерійських систем, окупанти все одно продовжують з артилерії поливати вогнем правий берег Херсонщини.

Це означає, що в окупантів є можливість підтягувати резерв, і що поки у них немає критичної межі кількості цих установок. Крім того, слід розуміти, що російські загарбники не вибиті настільки, щоб не мати змоги підтягувати додаткові сили. Вона додала, що на місце знищених позицій повертаються інші, свіжіші.

Читайте також: На лівому березі Дніпра Сили оборони закріпилися на кількох плацдармах

Водночас речниця ОК «Південь» окреслила, скільки російських загарбників на лівому березі. За її словами, загальна кількість угруповання оцінюється у кілька десятків тисяч, однак конкретну цифру не назвала, щоб "не орієнтувати ворога".

"Ворога там багато, роботи у нас теж", - резюмувала вона.

Гуменюк також додала, що створення ударних угруповань не фіксується. За її словами, це означає, що в окупантів немає потужностей, щоб готуватися до активних дій.

Читайте також: На лівому березі Дніпра активно працюють різні підрозділи Сил оборони - Гуменюк

Нагадаємо: Генштаб ЗСУ зранку 18 листопада повідомив, що підрозділи морської піхоти разом з іншими складовими Сил оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, де відбили 12 атак ворога. Українські військові закріплюються на зайнятих рубежах та завдають вогневого ураження окупантам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-