Росіяни хочуть оточити Авдіївку, але уникнути входу в місто - розвідка Естонії

Росіяни хочуть оточити Авдіївку, але уникнути входу в місто - розвідка Естонії

Укрінформ
Розвідувальний центр Сил оборони Естонії повідомив, що незважаючи на великі щоденні втрати, головний удар, як і раніше, росіяни завдають у районі Авдіївки та Мар'їнки.

Про це пише ERR, передає Укрінформ. 

Зазначається, що про це свідчить також перекидання реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С" і "Смерч", адже, як правило, такі засоби посилення застосовуються на напрямку основного удару.

У розвідці наголошують, що, найімовірніше, російські війська докладуть усіх зусиль для того, щоб уникнути входу в Авдіївку. По-перше, українські війська добре зміцнили периметр. По-друге, у більшості випадків міські бої мають затяжний і кривавий характер. Тому, судячи з усього, мета росіян полягає в оточенні Авдіївки та її гарнізону.

Загалом протягом тижня ні росіяни, ні українці не домоглися великих проривів на фронті, зазначають у Силах оборони. Це можна пояснити як бажанням зберегти людей і техніку, так і погіршенням погоди.

Читайте також: В Авдіївці залишається ще 1431 жителів

Через дощі в умовах плюсових температур ґрунт розмокає і перетворюється на бруд, що значно ускладнює пересування важкої техніки, а опади заважають застосовувати літальні апарати, особливо дрони, зазначають у розвідці. Через це в атаки ходять невеликі піхотні підрозділи без серйозної підтримки техніки. У таких умовах захоплення великих територій неможливе, резюмували у естонській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України на лівому березі Дніпра проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні дії для убезпечення цивільного населення від постійних російських обстрілів, зазначають у Генштабі.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-