Росія вже втратила 15 кораблів та 12 були пошкоджені - речник ВМС

Росія вже втратила 15 кораблів та 12 були пошкоджені - речник ВМС

Укрінформ
Російський флот зазнав серйозних збитків, зокрема, 15 ворожих кораблів знищені та ще 12 - пошкоджені.

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це – результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження», - сказав Плетенчук.

Читайте також: У ВМС пояснили, чому ворог поставив на паузу використання «Калібрів»

За його словами, можливості росіян у Чорному морі останнім часом значно зменшилися завдяки роботі українських Сил оборони. Ворог змушений триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях. «Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет», - додав Плетенчук.

Як запевнив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, рух українських сил у напрямку послаблення флоту РФ триватиме. «Звісно будемо розширювати наш вплив за першої ж можливості», - пообіцяв капітан 3-го рангу.

Читайте також: У ВМС припустили, що росіяни можуть розібрати корабель «Мінськ» на запчастини

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 16 листопада у своєму зверненні наголосив на необхідності приділяти більше уваги тому, що Україні вдалося в Чорному морі. Раніше він зазначив, що країна-агресор більше не здатна використовувати Чорне море як власний плацдарм, а Україні за допомогою партнерів вдалося перехопити ініціативу та створити такі безпекові умови, які змушують РФ тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-