Данія передала українським військовим морякам автономні гідрографічні комплекси

Данія передала українським військовим морякам автономні гідрографічні комплекси

Фото
Укрінформ
Військово-морські сили Збройних сил України у рамках міжнародної технічної допомоги отримали від уряду Королівства Данії автономні гідрографічні комплекси.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Як зауважив начальник гідрографічної служби ВМС ЗСУ Роман Гончаренко, цей комплекс обладнаний багатопроменевим ехолотом, призначений для зйомки рельєфу дна з метою ситуаційної обізнаності підводного простору. Його можливості дозволяють виявляти підводні об’єкти, що на сьогодні є надзвичайно важливим для військових моряків.

«Цей безекіпажний надводний комплекс виробництва Maritime Robotics (Норвегії), спеціальне обладнання комплексу, зокрема багатопроменевий ехолот SeaBat T51, виробництва компанії Teledyne Marine (Данія), яка є одним з провідних виробників гідролокаторів та ехолотів різних типів, а також навігаційного обладнання», - зазначив офіцер.

Читайте також: Данія передала Україні шість дронів для розмінування

За його словами, комплекс значно посилить спроможності у вивченні морського дна, що іноді має вирішальне значення для безпеки мореплавства та захисту довкілля.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня уряд Данії оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму 3,7 млрд данських крон (понад 522 млн доларів).

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-