Данія передала Україні шість дронів для розмінування

Данія передала Україні шість дронів для розмінування

Відео
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков поінформував, що міноборони Данії передало дрони для розмінування в рамках пакету допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Міністерство оборони Данії передало 6 дронів для розмінування в рамках пакету допомоги Україні. Ці безпілотники використовуються для нетехнічного обстеження територій, зокрема водойм, на наявність вибухонебезпечних предметів. Це останній інноваційний підхід до обстеження територій. Я вдячний нашим датським друзям та особливо своїм колегам», - написав міністр.

Як повідомлялося, Україна підписала з Данією меморандум про співробітництво у сфері відновлюваних джерел енергії, зокрема вітрової енергетики.

Читайте також: ППО і танки – сьогодні, літаки в майбутньому: як зброя союзників підсилила Україну у 2023 році

Данія започаткувала міжурядову енергетичну співпрацю з Україною в 2014 році. Відтоді програма значно змінилася. російське вторгнення в лютому 2022 року змусило дещо призупинити співпрацю.

Читайте також: Україна і Данія визначили пріоритети відновлення Миколаївської області

З початку повномасштабної війни Україні було надано короткострокову технічну допомогу через місцевий офіс підтримки, а також передано кілька великих партій енергетичного обладнання. Крім того, через УДЕПП було спрямовано 4 млн данських крон як початковий капітал, щоб підтримати ініціативу Енергетичного Співтовариства та сприяти подальшій стійкій роботі фонду.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-