Україна і Данія визначили пріоритети відновлення Миколаївської області

Україна і Данія визначили пріоритети відновлення Миколаївської області

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з партнерами з Данії визначили пріоритети відбудови Миколаївської області та конкретні проєкти, які будуть реалізовані найближчим часом.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Партнерство України та Данії у відбудові Миколаївщини є одним з яскравих прикладів міждержавного порозуміння, швидкого ухвалення рішення та залученості у процес. Спільно ми вибудували модель, за якої у відбудові можуть брати участь як державні структури, так бізнес і меценати. Пріоритет співпраці - проєкти відбудови критичної інфраструктури, зокрема, системи тепло- та водопостачання. Важливо завершити їх до настання осінньо-зимового періоду», - зазначив Кубраков.

Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Данія виділила на відбудову України 40 млн доларів. Допомога спрямована на відновлення теплопостачання Миколаєва та вирішення критичних потреб в енергетичному секторі.

Читайте також: Данія створила інвестиційний фонд для України на $133 мільйони

Також партнери передали дві партії будівельної техніки у кількості 37 та 50 одиниць.

Для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС Данія вже передала два насоси великої потужності, 35 наметів, три човни з транспортними плотами та генератор.

Через Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) також надіслано 5 цистерн для збору та транспортування води із затоплених районів, а також кілька генераторів загальною вартістю майже 1 млн доларів.

Читайте також: Данія надала допомогу понад €20 мільйонів для відбудови МиколаївщиниКім

Як повідомлялось, 7 березня 2023 року укладено Меморандум про створення партнерства Данії, Миколаєва і Миколаївської області. Ключові напрямки співпраці - інфраструктура, ефективне врядування, морська галузь, транспорт, міське планування, розвиток малого та середнього бізнесу, "зелений" перехід, молодь та культура.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-