Авдіївка, Мар'їнка та інші «гарячі» напрямки: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Авдіївка, Мар'їнка та інші «гарячі» напрямки: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Укрінформ
Сили оборони ведуть штурмові дії на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, на інших - тримають оборону.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області. Ворог вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Українські воїни відбили тут 12 атак. На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці", - розповів Ковальов.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

На Авдіївському напрямку, повідомив він, за підтримки авіації українські воїни тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспіші були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького, Водяного та східніше Первомайського Донецької області, де Сили оборони відбили 17 атак ворога.

Читайте також: На півночі України небо захищає чимала кількість мобільних груп ППО - Наєв

На Мар'їнському напрямку, за інформацією Генштабу, ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українські воїни відбили 20 атак ворога.

На Шахтарському напрямку російські окупанти вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського. Там підрозділи Сил оборони України відбили 2 атаки ворога.

На Куп'янському напрямку, розповів Ковальов, ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області. Там наші воїни відбили 8 атак.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Серебрянського лісництва Луганської області.

Читайте також: На фронті за добу - понад 60 боєзіткнень

Загалом, як розповів речник Генштабу, протягом минулої доби відбулося 60 бойових зіткнень. Ворог завдав 8 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали приватні та багатоповерхові житлові будинки, додав Ковальов.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 15 листопада 2023 року ліквідували близько 314 тисяч 290 російських загарбників, зокрема 820 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-