На півночі України небо захищає чимала кількість мобільних груп ППО - Наєв

На півночі України небо захищає чимала кількість мобільних груп ППО - Наєв

Фото
Укрінформ
У Північній оперативній зоні українське небо охороняють не тільки відомі зенітно-ракетні комплекси, ефективне бойове чергування здійснює чимала кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці з посиланням на командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Як зазначають в командуванні, росіяни не припиняють спроб завдати дошкульних повітряних ударів, спрямованих, у першу чергу, на критичну інфраструктуру, військові та енергетичні об’єкти. Щодня на українські міста і села скеровуються ракети різних систем та безпілотні літальні апарати, начинені вибухівкою. Протидіяти намаганням ворога покликана система ППО.

Читайте також: Залужний обговорив із начальником Генштабу Франції посилення ППО

За словами командувача Об’єднаних сил ЗСУ, в Північній оперативній зоні українське небо охороняють не тільки відомі зенітно-ракетні комплекси. Бойове чергування здійснює чимала кількість мобільних вогневих груп ППО.

"Невеликі зенітні комплекси вражають різноманіттям. Серед підрозділів ППО користується популярністю мобільний зенітний комплекс MR-2 Viktor. Системи з німецьким кулеметом MG-3, американським великокаліберним кулеметом Browning M2. Тим не менш, українські воїни не цураються використовувати у мобільних вогневих групах й старі радянські кулемети ДШКМ та "Максим", – наголосив генерал-лейтенант.

Як зауважив командувач, з точки зору технологій західні системи кращі, ніж радянські, проте українські воїни використовують все, що може вбивати ворога. Але успіх у двобої з ворожою ціллю залежить не лише від вміння одного екіпажу, а від спільної роботи усіх мобільних вогневих груп, які здатні утворити необхідну щільність перехресного вогню.

"Влучання, які я спостерігав, були точними. Цілі були уражені. Ефективність наших мобільних груп висока. Але, щоб бути впевненим, що кожна ворожа ціль в українському небі буде збита, ми постійно проводимо роботу щодо підвищення їхньої підготовки. Приємно бачити, що хлопці мотивовані і знають, що робити", - повідомив Наєв.

Водночас, наголосив він, "якщо ж говорити про всю систему протиповітряної оборони, то нам, звичайно, хотілося б отримати від партнерів ще більше технологічно нових західних зразків. Але на даний час ми вживаємо усіх заходів, в тому числі організаційного характеру, щоб підвищити ефективність того, що маємо".

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив з начальником Об‘єднаного штабу ЗС Франції генералом армії Тьєрі Бюркаром питання посилення засобів української ППО.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-