Росіяни намагаються захопити ініціативу на полі бою в Україні - ISW

Росіяни намагаються захопити ініціативу на полі бою в Україні - ISW

Укрінформ
Російські окупаційні сили здійснюють кілька одночасних наступальних операцій в Україні, намагаючись повернути собі ініціативу на полі бою.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

Російські сили, вірогідно, намагаються захопити ініціативу на полі бою в Україні, проводячи кілька одночасних наступальних операцій на сході України. Утім, поки незрозуміло, чи їм вдасться повноцінно повернути ініціативу, оскільки українські сили продовжують чинити тиск на кількох важливих ділянках фронту”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за словами кількох українських посадовців, ситуація на фронті залишається складною, але Україна загалом контролює поле бою. “Російським силам, мабуть, буде складно повністю захопити ініціативу на полі бою, українські сили продовжують свої наступальні операції та досягають тактичних здобутків вздовж фронту, особливо на заході Запорізької області й на лівому березі Херсонської”, - наголошується у звіті.

Читайте також: Інформаційна операція: ISW пояснює причини вкидів Росії про «перегрупування» сил на Херсонщині

Аналітики ISW стверджують, що російському військовому командуванню, швидше за все, доведеться обирати між перекиданням своїх підрозділів для підсилення власного наступу на певних напрямках, або зміцнення наявних позицій для стримування просування ЗСУ. “Ці вибори перешкоджатимуть Росії повністю захопити ініціативу протягом найближчих тижнів”, - підсумовується у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-