На Запорізькому напрямку нацгвардійці взяли у полон чотирьох російських військових

На Запорізькому напрямку нацгвардійці взяли у полон чотирьох російських військових

Фото
Укрінформ
Бійці Національної гвардії України на Запорізькому напрямку взяли у полон чотирьох військовослужбовців армії РФ.

Як передає Укрінформ, про це Нацгвардія повідомляє у Фейсбуці.

«Бійці військової частини 3017 Національної гвардії України на Запорізькому напрямку поповнили обмінний фонд чотирма військовослужбовцями РФ. Такий результат однієї зі спроб противника відновити втрачені позиції на Запорізькому напрямку», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вилучені документи свідчать, що троє загарбників - зі 136-ї окремої мотострілецької бригади РФ, а ще один – із 1430-го мотострілецького полку територіальних військ Російської Федерації. Двоє з них є контрактниками.

Як зауважили в Нацгвардії, полонені говорили завченими фразами, мовляв, прибули в Україну, захищати мирне населення від «нацистів» та звільняти «свої» землі. Водночас вони намагались переконати українських захисників, що служать менше року і за цей час не отримали належної бойової підготовки та не воювали, що підрозділи морально розкладаються та не мають мотивації виконувати штурмові дії.

Читайте також: Проєкт «Хочу жить»: у полон здалися понад 250 російських військових

Так, один із полонених розповів, що вже відмовлявся від участі в бойових діях, після чого був відправлений на «яму», і що на фронт повернувся через страх тюремного ув’язнення.

За словами затриманих, росіян мобілізують, погрожуючи позбавленням волі на строк від 8 до 15 років за відмову від участі у так званій «спецоперації», натомість обіцяють перспективу швидкого збагачення та соціальні гарантії.

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку 12 листопада в полон здалися понад десяток військових російської армії.

Фото: Галицький кореспондент

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-