На Таврійському напрямку росіяни готують до атак загони «Шторм Z» та новомобілізованих

На Таврійському напрямку росіяни готують до атак загони «Шторм Z» та новомобілізованих

Укрінформ
На Таврійському напрямку російський агресор готує до штурмів загони "Шторм Z" та новомобілізованих.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає Укрінформ.

"Це в основному мотострільці, але також багато новомобілізованих. Також фіксуються заведення і підготовка до штурмів загонів "Шторм Z". З Росії ворог також намагається перекинути для поповнення втрат якісь сили, це переважно не навчені поки ще люди, які не воювали" - сказав Штупун.

Він додав, що наразі російське командування намагається штурмувати піхотою, відносно невеликими групами, оскільки ЗСУ знищили багато техніки окупантів.

Також через погодні умови не вся техніка може пройти, втім, за словами Штупуна, періодично ворог кидає вперед танки, але переважно діє невеликими групами піхоти, на деяких напрямках кількістю до мотострілецького взводу.

Читайте також: Проєкт «Хочу жить»: у полон здалися понад 250 російських військових

Він пояснив, що така тактика ворога - йти вперед невеликими групами - свідчить про намагання ускладнити нашим засобам ураження роботу.

"Ті ж самі військові, яких жене російське керівництво вперед, також розуміють, що якщо йти вперед великими групами, то смерть наступить швидше", - сказав Штупун.

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку Сили оборони збили російський штурмовик Су-25.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-