Захід реалізує повний кейс виробництва зброї для України, але потрібен час ― експерт

Захід реалізує повний кейс виробництва зброї для України, але потрібен час ― експерт

Укрінформ
Західні партнери реалізують повний кейс зі збільшення виробництва зброї та боєприпасів для України, але на це потрібен час.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо сказав військовий експерт Владислав Селезньов.

Він зауважив, що насправді обсяг військово-технічної допомоги з боку Заходу знизився. "Це абсолютно природна історія, пов'язана в тому числі з тим, що відбулася ротація на рівні Міністерства оборони України. Команда пана Резнікова мала досить ефективну комунікацію з нашими західними партнерами, зокрема, в рамках проєкту "Рамштайн". Зараз команда пана Умєрова лише набирає відповідні спроможності. Такий досвід набувається з часом. Тому маємо розуміти, що зволікання з певними складовими військово-технічної підтримки є природним, і на нього впливають такі організаційні та кадрові рішення на рівні вищого військово-політичного керівництва нашої держави", - підкреслив експерт.

За його словами, на обсяги постачання військово-технічної допомоги також впливають певні деструктивні процеси, які відбуваються в США (дискусії у Конгресі США – ред.).

"Тут зараз більше включилися країни колективної Європи, які усіляко допомагають в забезпеченні поточних потреб українських Сил оборони. Зокрема, на друге місце за обсягами передачі всього того, що потрібно нашим воїнам, вийшла Німеччина. Це чудова новина, бо насправді німецька зброя є потужною, ефективною, а логістика дозволяє досить оперативно переміщувати все те, що потрібно нашим військовим", – наголосив Селезньов.

Водночас він зазначив, що економіка країни колективного заходу досі не перелаштувалася на те, що треба збільшити обсяги виробництва, в тому числі боєприпасів.

"Бо коли 30 років поспіль колективна Європа роззброювалася, коли армія тієї ж Німеччини була скорочена в кілька разів, то очевидно, що за таких умов в короткий проміжок часу налагодити стале, безперебійне та в великих обсягах виробництво вкрай важко. Але динаміка є. І я думаю, чим далі, тим більше ці обсяги зростатимуть. Бо очевидно, що ця війна надовго і ворог буде продовжувати реалізовувати свою місію, щоб зруйнувати Україну як державу, і знищити українців як складову спільноту народів світу. Тож, очевидно, що наші західні партнери зрештою реалізують повний кейс зі збільшення обсягів виробництва зброї та боєприпасів. Але на це просто потрібен час", – вважає експерт.

Читайте також: НАТО вже замовило у промисловості боєприпаси на €2,4 мільярда – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Брюсселі відбувається Рада ЄС із зовнішніх відносин (на рівні міністрів оборони). Одним із головних питань, що розглядають європейські міністри, є продовження та збільшення надання військової допомоги для України у її боротьбі проти російського вторгнення.

Фото MOD UK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-