РФ збільшить виробництво боєприпасів «Краснополь» з лазерним наведенням - британська розвідка

РФ збільшить виробництво боєприпасів «Краснополь» з лазерним наведенням - британська розвідка

Укрінформ
Заплановане в Росії збільшення виробництва керованих артилерійських боєприпасів калібру 152 мм "Краснополь-М2" є спробою ефективніше використовувати виробничі потужності.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

"Росія оголосила, що збільшить виробництво своїх 152-міліметрових артилерійських боєприпасів з лазерним наведенням "Краснополь-М2" і покращить характеристики використання снарядів у поганих погодних умовах. Російська артилерія вже досягла певного успіху з "Краснополем-М2", часто використовуючи їх для точного наведення на окремі українські транспортні засоби. З огляду на те, що російська оборонна промисловість не виробляє достатньо звичайних боєприпасів, заплановане збільшення виробництва "Краснополя-М2" є спробою ефективніше використовувати виробничі потужності”, – заявили у відомстві.

Як зауважили у Міноборони Британії, Росія використовує безпілотні літальні апарати для позначення цілей для "Краснополя-М2", направляючи на ціль лазерний промінь.

"Однак хмарність була ключовим обмежувальним фактором у продуктивності цього снаряду, оскільки його лазерний детектор не встигає виявити лазерну енергію та маневрувати для удару. Російська промисловість, ймовірно, спробує покращити польотні характеристики "Краснополя-М2" та скоротити час виявлення лазерної енергії”, – додали у міністерстві.

Зазначається, що з наближенням зими доступ Росії до вдосконалених високоточних боєприпасів, імовірно, стане одним із ключових факторів її операційної ефективності в Україні.

Читайте також: Соцмережі повідомляють про атаку дронів на хімзавод і військовий комбінат у РФ

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз продовжує працювати над виконанням зобов’язання щодо поставки в Україну мільйона артилерійських снарядів, водночас імовірно, що зробити це до кінця року не вдасться з огляду на темпи виробництва боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-