Для України актуальне нарощування кількості антибалістичних комплексів - Ігнат

Для України актуальне нарощування кількості антибалістичних комплексів - Ігнат

Укрінформ
Росія почала регулярніше застосовувати для удару по території України балістичні ракети, оскільки вони не є легкою ціллю для сил ППО.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

“Це ціль лише для таких комплексів, як Patriot... SAMP/T, яких ми очікуємо від Франції й Італії. Тому збільшення кількості антибалістичних комплексів — це дуже актуальне питання для України, — сказав Ігнат.

За його словами, очікується, що до кінця року Україна отримає зенітно-ракетні комплекси ППО і ПРО середнього радіуса дії IRIS-T SLM. “Мова йде про два повноцінні комплекси з радарами, командним пунктом і пусковими установками”, - додав речник Повітряних сил.

Читайте також: Європа і США нарощують виробництво засобів ППО і ракет до них - Ігнат

Крім того, Україна очікує збільшення кількості поставок німецьких зенітних самохідних артилерійських установок Gepard та M109A6 «Паладин», які дадуть змогу посилити ППО Сухопутних військ.

Як повідомлялося, у ніч на 14 листопада окупанти атакували Україну ударними дронами, балістичною та керованою авіаційною ракетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-