Загарбники проводять мінування і підриви критичної інфраструктури на Херсонщині - Гуменюк

Загарбники проводять мінування і підриви критичної інфраструктури на Херсонщині - Гуменюк

Укрінформ
Російські загарбники свідомо мінують і підривають об'єкти інфраструктури на тимчасово окупованій території, щоби звинуватити в агресії українські Сили оборони з метою налаштування місцевого населення проти них.

Про це керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«Всі ці речі - замінування і потім підриви - робляться задля глибоких провокацій та налаштування місцевого населення проти Сил оборони. Потім це видається як гатіння нашими підрозділами по критичних об'єктах та залишення місцевого населення тимчасового окупованих територій без благ цивілізації», - сказала речниця ОК "Південь".

Вона підтвердила, що окупанти мінують об'єкти критичної інфраструктури на Херсонщині, і нагадала, що рік тому російські війська вже застосовували таку тактику, коли відходили з правого берега Херсонщини.

«Оскільки встановлена розвідкою така діяльність окупаційних військ, ми говоримо та акцентуємо увагу на тому, щоб (громадяни - ред.) не поспішали вірити викидам росіян щодо інформації по роботі Сил оборони на лівому березі», - наголосила Гуменюк.

Читайте також: На річницю звільнення Херсона масштабних заходів не буде через можливі обстріли - Гуменюк

Як повідомлялося, Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляло, що на тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та об’єктів критичної інфраструктури. На думку розвідників, це засвідчує ймовірний намір окупантів знищити елементи критичної інфраструктури, коли доведеться відступати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-