Зеленський і міністр оборони Литви обговорили постачання броньованих медичних машин на фронт

Зеленський і міністр оборони Литви обговорили постачання броньованих медичних машин на фронт

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі із міністром оборони Литви Арвідасом Анушаускасом обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема, постачання броньованих медичних евакуаційних машин для фронту.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

"Обговорили подальшу оборонну співпрацю між Україною та Литвою. Працюємо над постачанням броньованих медичних евакуаційних машин для хлопців на фронті", - зазначив Зеленський.

Він подякував за вже надану вагому підтримку України.

"Це і зброя, і політична підтримка, і абсолютно щира суспільна підтримка в Литві для України, для українців", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Литва виділяє Україні €2 мільйони на подолання соціальних наслідків війни

Як повідомляє сайт Президента, Зеленський переказав вітання та подяку Президентові Литви Гітанасу Наусєді та першій леді Діані Наусєдєнє за всебічну підтримку України й міжнародних ініціатив нашої держави. Він високо оцінив вагому оборонну та гуманітарну допомогу, підтримку в діяльності Кримської платформи, а також у межах ООН.

«На всіх майданчиках, де потрібна допомога та союзницьке плече, ми бачимо Литву серед друзів», – наголосив Глава держави.

Під час зустрічі було докладно обговорено подальші кроки з посилення обороноздатності України за підтримки Литви, зокрема зміцнення ППО та засобів для розмінування.

Відбувся обмін думками щодо актуальних питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Як повідомляв Укрінформ, Литва передала Україні пускові установки для зенітного ракетного комплексу (ЗРК) NASAMS разом із необхідним обладнанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-