Канада розширила санкції проти російських дезінформаторів

Канада розширила санкції проти російських дезінформаторів

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти осіб та компаній, відповідальних за поширення російської дезінформації про війну в Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у МЗС Канади.

Зазначається, що обмежувальні заходи було запроваджено проти 9 осіб й 6 компаній. “Ці санкції запроваджуються проти осіб, які безпосередньо пропагують російську агресивну війну проти України, беручи участь в координації підтримуваної Кремлем дезінформації та воєнної пропаганди”, - йдеться у поширеній заяві.

У відомстві додали, що Канада також “запроваджує санкції проти залучених до дезінформації компаній, які або безпосередньо фінансуються державою як такі, що належать федеральному уряду, або отримують кошти у формі державних грантів, що розподіляються агентами Кремля”. “Ці компанії, разом зі згаданими раніше компаніями, входять до організованої мережі, завданням якої є поширення неправдивої інформації та пропаганди під виглядом експертних думок у намаганні легітимізувати невиправдане порушення Росією суверенітету й територіальної цілісності України”, - пояснили у МЗС.

Під дію канадських санкцій потрапили видання “Известия” та “Парламентская газета”, телеканал “REN-TV”, ресурс “Узнай Россию”, Інститут держава й права Російської академії наук, а також Центр соціально-культурної політики.

Обмежувальні заходи також торкнулись колишнього глави МЗС Росії Ігоря Іванова, глави Російської ради з міжнародних справ Іван Тимофєєв, наукового керівника Інституту загальної історії Російської академії наук Олександра Чубарьяна, доцента Московсього державного університету Олександра Конькова, радника міністра оборони РФ Андрія Ільницького, політологів Дмитра Суслова, Андрія Шушенцова та Олега Барабанова, а також співачки Сари Шор (творчий псевдонім “Жасмин”).

Читайте також: Британія ввела нові санкції проти золотодобувного та нафтового сектору Росії

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожуються, а їм самим забороняється в’їзд до країни. “Канада продовжує найрішучішим чином засуджувати невиправдану й неспровоковану війну Росії проти України, а також залишається непохитною у підтримці України та її народу, який захищає свою незалежність, права й свободи від російського вторгнення”, - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося, загалом із початку 2014-го року Канада запровадила санкції проти понад 2700 юридичних та фізичних осіб з Росії, Білорусі, України та Молдови, які брали участь у порушення суверенітету й територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-