В ООН засудили атаку Росії на цивільне судно в українському порту

В ООН засудили атаку Росії на цивільне судно в українському порту

Заява
Укрінформ
Гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун висловила обурення у зв'язку з ударом російських військ по цивільному судну в Одесі, внаслідок якого загинув працівник порту і були поранені члени екіпажу.

Про це йдеться у її заяві, передає Укрінформ.

“Я обурена повідомленнями про удар по цивільному судну вчора при вході в український чорноморський порт "Південний" в Одесі, внаслідок якого загинув працівник порту та були поранені члени екіпажу. Висловлюю свої співчуття родині працівника порту та сподіваюсь на одужання поранених”, – зазначила Браун.

Вона зауважила, що атака сталася лише за кілька днів після низки ударів, унаслідок яких загинули та були поранені мирні мешканці, були знищені запаси зерна та пошкоджена 124-річна будівля Одеського національного художнього музею.

“Вчорашній удар — один з понад 30 ударів по українській портовій інфраструктурі після припинення Чорноморської ініціативи у липні. Це стало першим трагічним випадком загибелі та поранення цивільних людей на цивільному судні”, – зауважила координатор ООН.

Читайте також: Попри обстріли РФ коридор у Чорному морі працює - поблизу портів перебувають 11 суден

Браун назвала наслідки жорстоких безперестанних російських ударів по портовій інфраструктурі нищівними для економіки України та для сотень мільйонів людей у світі, які стикаються із загрозою голоду.

Вона нагадала, що міжнародним гуманітарним правом удари по об'єктах цивільної інфраструктури суворо заборонені.

Як повідомлялося, 8 листопада Росія атакувала порт Одещини, внаслідок чого пошкоджене судно під прапором Ліберії, яке заходило в порт. Воно мало транспортувати руду до Китаю. Унаслідок обстрілу загинув лоцман і постраждали три члени екіпажу.

За даними Адміністрації морських портів України, внаслідок влучання російської ракети в цивільне судно під прапором Ліберії загинув лоцман 1-го класу, 43-річний Сергій Сурін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-