Перерозподіл «військового» ПДФО дасть додаткові 96 мільярдів на дрони та іншу зброю - Шмигаль

Перерозподіл «військового» ПДФО дасть додаткові 96 мільярдів на дрони та іншу зброю - Шмигаль

Укрінформ
Ухвалення закону про перерозподіл «військового» ПДФО дозволить у 2024 році додатково спрямувати на закупівлю дронів та розбудову власного виробництва зброї й техніки 96 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, коментуючи підтриману Верховною Радою ініціативу уряду щодо спрямування військового ПДФО на закупівлю дронів, а також на розбудову власного виробництва зброї та техніки.

«Це дозволить у 2024 році додатково направити на ці потреби 96 млрд грн. 45% цієї суми піде на безпілотники та морські дрони. Ще 45% на розвиток нашого оборонно-промислового комплексу. 10% автоматично розподіляться між військовими частинами відповідно до сплаченого ПДФО. Пріоритет №1 — це наша оборона й наша перемога. Підкріплюємо це відповідними ресурсами», - заявив він.

Читайте також: Перенаправлення «військового» ПДФО до держбюджету акумулює майже ₴215 мільярдів - Марченко

Прем’єр-міністр додав, що уряд і надалі допомагатиме регіонам.

«Місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021 році. В регіони буде спрямовано додаткові 62 млрд грн порівняно з 2021 роком. Це дозволить громадам закривати всі необхідні та першочергові потреби», - зазначив Шмигаль.

Також він подякував парламентаріям, які підтримали урядову ініціативу та розуміють важливість пріоритетності видатків в цей складний час.

Як повідомлялося, 8 листопада Верховна Рада підтримала у повторному другому читанні проєкт закону "Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України" (№10037).

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-