Франція виділить додаткові €200 мільйонів у фонд підтримки української армії

Франція виділить додаткові €200 мільйонів у фонд підтримки української армії

Укрінформ
Уряд Франції має намір поповнити фонд підтримки Києва на 200 млн євро, щоб дати можливість українській армії продовжити закупівлю французького обладнання.

Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню, виступаючи перед Національною асамблеєю (парламентом), передає Укрінформ з посиланням на France info.

"Ви проголосували в комітеті за поправку, яка відкриває додаткові 200 млн євро для Фонду підтримки України, і уряд має виконає зобов'язання, щоб ці додаткові кошти були виділені", – сказав міністр.

За його словами, війна в Україні – це "конфлікт, від якого ми не повинні відвертатися", тож ці кошти допоможуть реалізувати нову стратегію співпраці з Україною, а саме придбати нове обладнання для української армії.

Законопроєкт дає змогу скоригувати асигнування на поточний фінансовий рік. Бюджет Міністерства збройних сил Франції у 2024 році зросте на 3,3 млрд євро, тобто на 7,5%, до 47,2 млрд євро.

Читайте також: Умєров обговорив з міністром оборони Франції подальшу оборонну співпрацю

Остаточно поправку про виділення коштів, схвалену комітетом, Національна асамблея має ухвалити в середу.

Як повідомлялося, про нову стратегію співпраці з Україною міністр збройних сил Франції оголосив у вересні після оборонного форуму в Києві та зустрічі з Президентом України Зеленським. Вона включає, зокрема, спільне виробництво окремих видів зброї та залучення французьких фахівців до розвитку військово-промислового комплексу в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-