Ракетоносіїв у Чорному морі немає, але ворог здатен завдавати ударів і з бухт - Гуменюк

Ракетоносіїв у Чорному морі немає, але ворог здатен завдавати ударів і з бухт - Гуменюк

Укрінформ
У Чорному морі через штормову погоду немає російських ракетоносіїв на бойовому чергуванні, однак ворог може застосовувати їх і з бухт, тож ракетна небезпека залишається достатньо високою.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі погода на нашому боці, море потужно штормить і ракетоносіїв не зафіксовано в Чорному морі на бойовому чергуванні. Але пам’ятаємо, що ворог може застосовувати ракетоносії навіть із бухти, де вони укриваються від шторму... В готовності і спорядженні вони можуть тримати фактично одночасно до 5 ракетоносіїв", - розповіла вона.

Читайте також: Пошкоджений у Керчі ракетоносій не зможе нести бойове чергування найближчим часом - ОК «Південь»

За словами Гуменюк, сьогодні не фіксувалося такої активності, але "рівень ракетної небезпеки Генеральний штаб оцінює як високий постійно, доки у ворога перебувають ракетоносії в Чорному морі".

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 5 листопада Росія не вивела на бойове чергування в Чорне море жодного ракетоносія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-